Praktyczne lekcje hotelarstwa i gastronomii |
Napisał Sekretariat
|
Poniedziałek 25 kwietnia 2016 |
Uczniowie z klas I i II technikum hotelarstwa i technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z opiekunami wybrali się 05.04.2016r. do Zamościa, aby swoją szkolną, „podręcznikową" wiedzę skonfrontować z rzeczywistością. Realizując ten zamysł, odwiedzili dwa zamojskie hotele: hotel „Koronny"**** na terenie byłych koszar oraz hotel „Mercure"*** zlokalizowany w samym środku renesansowego Starego Miasta. Gościnni pracownicy hoteli zapoznali uczniów z funkcjonowaniem poszczególnych działów obiektu hotelarskiego, m.in.: recepcją, gastronomią, służbą pięter oraz przybliżyli specyfikę pracy na różnych stanowiskach.
Zwieńczeniem wycieczki była wizyta w hotelu „ARTIS Hotel & SPA"**** w Sitańcu, który poza tym, że w porównaniu z poprzednimi hotelami, zachwycił swoją nowoczesnością, to stworzył też możliwość skorzystania z jego usług. Uczniowie podziwiali tam: modernistycznie urządzone pokoje i apartamenty, sale konferencyjne i szeroką gamę usług spa. Bogatą ofertę gastronomiczną przedstawił sam szef kuchni, a w ramach rekreacji uczniowie mogli poczuć się jak hotelowi goście spędzając czas na grze w kręgle i częstując się przekąskami w klubie hotelowym „Absens Carens" (tłum.: "Nieobecny Traci"). Faktycznie- niech żałują ci, których z nami nie było, gdyż zyskaliśmy bardzo wiele dzięki uprzejmości zamojskich hotelarzy i serdecznie im dziękujemy za gościnność i życzliwe przyjęcie.
|
Ostatnia aktualizacja ( Poniedziałek 25 kwietnia 2016 )
|